Sydpolsexpeditionen vid målet!

Sydpolsexpeditionen vid målet!
Det ska vara en Massey Ferguson vid Sydpolen! För nästan 57 år sedan, 5 januari 1958, nådde Mount Everest-bestigaren Sir Edmund Hillary Sydpolen med en karavan på tre Ferguson TE20-traktorer. Idag, 9 december 2014, gjorde holländskan Manon Ossevoort samma sak med en Massey Ferguson 5610.

Manon Ossevoort är inte heller ensam utan hela expeditionen inkluderar närmare ett tiotal personer i medföljande jeepar.

Hon har hela sitt liv haft en dröm om att köra traktor till ”världens ände”.

– Det är en sån skön känsla och jag känner en stor tacksamhet till Massey Ferguson som har gjort detta möjligt. Att ha drömmar är vackert men att få dem förverkligade är något oerhört stort. Jag är riktigt inspirerad, rapporterar Manon Ossevoort från den exakta platsen för Sydpolen.

En rödvit påle med en glob som speglar omgivningen markerar Sydpolen. Runt platsen står nationsflaggor i en ring.

Expeditionen har nu cirka 250 mil att ta sig tillbaka till det Antarktiska Atlantkustområdets flygplats över de stundtals mycket svårforcerade områdena med berg, glaciärsprickor och ishinder av olika slag.

Återresan börjar imorgon och förhoppningen är att expeditionen som startade sin resa 22 november vid den Antarktiska kusten ska vara tillbaka före julafton.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS