Hjältemottagande av Sydpolsexpeditionen

Hjältemottagande av Sydpolsexpeditionen
När holländska Manon Ossevoort och ytterligare ett par deltagare i Massey Fergusons Sydpolsexpedition återvände till Massey Ferguson-centret i Beauvais utanför Paris blev mottagandet storstilat.

En stor folksamling hyllade expeditionsdeltagarna. Richard Markwell som chefar för Massey Ferguson i Europa, Afrika och Mellanöstern mottog av Manon Ossevoort officiellt nycklarna till den Massey Ferguson 5610 som färdats tvärs över Antarktis ner till Sydpolen. Hon hade i sin tur fått dem överlämnade till sig 29 juli i fjol.

– Det känns bra att kunna överlämna traktorn i gott skick dit där den hör hemma. Vi körde den hårt i 28 dagar över 500 mil vilket innebar 760 timmars drifttid. Det är mer än många lantbruk skulle göra över två års tid. Traktorn var stark, stadig och säker. Tack för att jag fick låna denna briljanta maskin, sa Manon i sitt tal till de församlade.

Även borgmästaren i Beauvais uttryckte sin stolthet över Sydpolsexpeditionens bedrift och gav en eloge till fabriken som står bakom dessa traktorer.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS