Byggstart för MF:s globala traktor

Byggstart för MF:s globala traktor
I somras slog Massey Ferguson på trumman för sina ”Globala traktorserier” där MF 4700 ingår. Denna serie börjar nu byggas i Agcos fabrik i Beauvais norr om Paris.

Maskinen presenterades utan hytt i somras. De traktorer som nu börjar rulla ut från löpande bandet i Beauvais är försedda med hytt.

Som Traktor Power tidigare berättat är satsningen på de ”Globala traktorserierna” den största i Agcos historia. Det handlar om modeller som designats från grunden och består av 90 procent helt nya komponenter. Motsvarande 2,5 miljarder kronor har satsningen kostat.

4700-serien ska byggas i Beauvais vid sidan av MF:s större traktorserier som 5600, 6600, 7600 och 8700. Storleken på ”Globala serierna” kommer att ligga på mellan 60 och 130 hästkrafter, skriver danska maskinbladet.dk.

Massey Ferguson har vid sidan av 4700 även talat om 2700 som en av serierna i den globala satsningen. Traktorerna ska, förutom i Beauvais, byggas runt om i världen: Indien, Kina, Brasilien och Turkiet. Idén är att maskinerna ska byggas närmare traktoranvändarna och att komponenterna som traktorerna består av ska vara lätta att sätta samman lokalt, skriver webbplatsen.

2 500 traktorer i 4700-serien räknar Agco med att tillverka i Beauvais.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail