Stulen ny John Deere 6150R hittad

SVT-NYHET. John Deere 6150R-stölden i Karlstad i tisdags fick sin upplösning igår när maskinen återfanns bara en kort sträcka från Värmdal där den stals.
Den nya John Deere 6150R som stals från Värmdal och Traktorservice AB i Karlstad natten till tisdagen återfanns senare ute i terrängen bara en kortare sträcka ifrån företagets inhägnade område.

Det var svt.se som igår rapporterade att maskinen, värd cirka 1,5 miljoner kronor, återfanns inkörd i terrängen på Örsholmen, alltså samma område i Karlstad där Värmdal ligger.

På SVT-reporterns fråga om det var ett försök att gömma undan traktorn, svarar Värmlandspolisens talesman Tommy Lindh så här:

– Jag vet inte. Tjuven fick kanske kalla fötter.

Traktorn stals genom att tjuven, eller tjuvarna, klippte upp stängslet och på det viset kom åt att lägga beslag på den nya traktorn hos Värmdal.

Det är andra gången på kort tid som företaget utsatts för en maskinstöld. I slutet av oktober stals två John Deere-traktorer hos samma firma i Karlstad men tack vare uppgifter från alerta vittnen kunde en lastbil med de båda maskinerna stoppas av polisen, ett par mil väster om Karlstad. Den gången anhölls en 49-årig man efter förhör med åklagare.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS