John Deere-tjuvar härjar i Östergötland

STÖLDBEGÄRLIG. En liga, specialiserad på att stjäla relativt nya John Deere-traktorer tros operera i Östergötland, enligt corren.se.
En liga specialiserad på att knycka relativt nya John Deere-traktorer tycks härja i Östergötland. Det rapporterar corren.se som räknar upp tre stölder och ett stöldförsök inom mindre än sju veckor.

– Vi ska utreda om det finns ett samband mellan stölderna. En kvalificerad gissning är att flera personer deltar i de här stölderna. Det är knappast troligt att de slår till på måfå, utan brotten föregås säkert av rekognocering, säger polisens utredningsbefäl Martin Hedberg till corren.se.

Stöldvågen i Östergötland började 15 oktober då en John Deere i miljonklassen stals från ett Linköpingsföretag. 31 oktober följde ytterligare en stöld då två nyare John Deere-traktorer – sammanlagt värda 4 miljoner kronor – försvann från en gård i Vikingstad. 17 november greps en man misstänkt för att försöka stjäla en maskin, värd en halv miljon kronor, i Valdemarsvik, skriver corren.se.

Och nu i onsdags upptäcktes en stöld på en gård i Borensberg där två John Deere-traktorer till ett sammanlagt värde av 1,3 miljoner kronor var borta från en maskinhall.

Efter denna senaste stöld har polisen gått ut med ett så kallat zonlarm till angränsande polisregioner, skriver webbplatsen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail