Ny skotare från Eco Log

Ny skotare från Eco Log

Eco Log utökar nu sitt sortiment med skotaren 584F. Eco Log 584F som med en lastkapacitet på 16 ton blir den sjätte skotaren i Eco Logs produktsortiment. Nytillskottet kompletterar Modellen blir den näst största skotaren i maskinparken.

– Vi har sedan lanseringen av vår F-serie i början av 2020 fått mycket positiv feedback, bland annat angående skotarnas styrka, driftsäkerhet och flexibilitet men även för den nya designen. Att nu kunna utöka vår nya serie med 584F som utöver dessa goda egenskaper dessutom utvecklats ytterligare och har en lastkapacitet vi vet efterfrågats på marknaden känns mycket bra, säger Anders Gustafson, VD Eco Log i ett pressmeddelande.

Vårens sammanslagning med Gremo har resulterat i ett brett sortiment på skotarsidan, med en lastkapacitet från 8,5 till 20 ton. Den nya Eco Log 584F breddar nu maskinparken ytterligare vilket också ger förutsättningar att täcka de varierande behov som finns på marknaden och erbjuda kunderna skotarmodeller anpassade efter alla tänkbara terränger och uppdrag.
– Den satsning på skotarsortimentet vi gjort under 2020 är ett stort och viktigt kliv framåt för oss på Eco Log. När vi nu dessutom får presentera 584F kan vi med stolthet säga att vi har ett utbud av både skotare och skördare som erbjuder kunderna allt som krävs för ett produktivt, lönsamt och långsiktigt skogsbruk, säger Anders Gustafson.

Fakta om Eco Log 584F
• Skotarnas breda lastrede möjliggör hög lastkapacitet på 16 ton.
• Liksom tidigare skotare i F-serien har Eco Log 584F utrustats med Steg V motor från Volvo Penta. Motorn kännetecknas av sin höga effekt, styrka och driftsäkerhet.
• Maskinernas drivlina har uppdaterats med en ny, kraftigare boggi som är anpassad för den högre lastkapaciteten och den höga dragkraften som utmärker 584F jämfört med andra skotare i samma storleksklass.
• Det nya arbetspumpprogrammet med en standardpump på 175 kubik och med option för 210 kubik, ökar valmöjligheterna och öppnar upp för ett större utbud av kranar. Det nya pumpprogrammet ökar också kapaciteten och flexibiliteten tack vare ett högt oljeflöde som medför att fler moment kan utföras samtidigt vid kranarbete.
• Liksom de övriga skotarna i F-serien har Eco Log 584F konstruerats för hög servicevänlighet där grillen öppnas enkelt åt sidan och huven öppnas elektroniskt för lätthanterlig service. Ureatanken har placerats tillsammans med bränsletanken för enkel åtkomst och påfyllning.
• Batterier och verktygslåda återfinns under fendrarna som konstruerats för att underlätta insteg till hytten.
• Eco Log 584F har designats med Eco Logs belysta E och gran i grillen, en effektfull detalj när skotaren framträder i mörkret.

Eco Log har ett brett utbud av skotare. Foto: Eco Log

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt