Ponsse släcker bränder

Ponsse släcker bränder

Ponsse lanserar en ny typ av brandsläckningsutrustning som kan placeras i lastutrymmet på skotare och användas för att släcka skogsbränder.

Skogsmaskintillverkaren Ponsse har i samarbete med den finska räddningstjänsten tagit fram en brandsläckningsutrustning till skotarna Buffalo och Elephant för att erbjuda ett alternativ vid bekämpning av skogs- och terrängbränder.
– Skogsmaskiner är det mest naturliga och effektiva sättet att ta sig fram till en skogsbrand. Arbetet i svår terräng är naturligt för skogsmaskinerna, och de har mer än tillräckligt med kapacitet i sina hydraulsystem för de krävande förhållanden, säger Juha Haverinen, produktchef för skotare i ett pressmeddelande.

Brandsläckningsutrustningen finns tillgänglig för Buffalo- och Elephant-skotarna. Det minsta kravet på kran är Ponsse K90+.
– När räddningstjänsten frågade oss om vi ville utveckla den här produkten gemensamt var vi med redan från början, eftersom både räddningspersonalen och våra kunder har ett stort behov av brandsläckningsutrustning, säger Juha.
Brandsläckningsutrustningen levereras till brandplatsen som ett paket. När utrustningen anslutits till skogsmaskinens hydraulik är den redo att användas. Utrustningens vattentank på 10 kubikmeter kan fyllas med egen pump från en naturlig vattenkälla eller från tanken på en brandbil. Vattenkanonen har en räckvidd på 47 meter och en svängradie på 360 grader.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt