Två gripna för stölderna i Skövde

FORTFARANDE BORTA. De traktorer som stals utanför Skövde i fredags är fortfarande borta. Däremot återfanns en hjullastare värd en halv miljon kronor vid polisens tillslag mot de misstänkta maskintjuvarna. Två män greps och är i eftermiddag föremål för häktningsförhandlingar.
Nu i eftermiddag hålls häktningsförhandlingar i Skövde mot de båda män, 31 och 45 år gamla, som greps efter maskinstölderna på Suntetorps säteri natten mot fredagen, rapporterar P4 Skaraborg.

Männen greps av polisen på fredagseftermiddagen i trakten av Lerdala i Skövde kommun men vid detta gripande lyckades ytterligare två personer som sätts i samband med stölderna smita. De två som smet lyckades trots en stor polisinsats komma undan. Och enligt sverigesradio.se utesluter inte polisen att någon annan bil i området kunnat plocka upp dem.

Vid polisingripandet, då två av de misstänkta tjuvarna togs, återfann man en hjullastare på en trailer efter en litauiskregistrerad lastbil. Hjullastaren stals tillsammans med två nyare John Deere-traktorer. Maskinen hade en gps-sändare som gjorde det möjligt för polisen att hitta den och komma de misstänkta tjuvarna på spåren. De två John Deere-traktorerna, en 8295R och en 8245R, är dock fortfarande försvunna.

Traktorerna värderas till sammanlagt 3,5 miljoner kronor och hjullastaren till 500 000 kronor.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS