Traktorgräl löstes i rätten

Traktorbråk slutade i rätten.

Det hade varit osämja mellan männen en tid när de möttes på en väg utanför Löberöd, en av dem i traktor och den andre i bil. De rök ihop om vem som blockerade vägen. Det slutade med rättegång om ofredande, skriver Skånska dagbladet.

Det var i somras som männen möttes på vägen utanför Löberöd. Båda menar i förhör att det var den andre blockerade vägen. Klart är i alla fall att det blev käbbel och bråk mellan männen.

Mannen som färdades i traktor menar att bilisten kom jagande mot honom och klättrade upp i traktorn och övermannade honom.
Bilisten menar i sin tur att han lugnt gick till traktorn för att prata men att den andre då viftade och slog mot honom så att han fick ett slag. För att hindra fler slag höll han fast den andres armar.

Åtalades för ofredande
Bilisten åtalades för ofredande. Själv menar han att det handlade i nödvärn.
Lunds tingsrätt menar att det inte kan vara tal om nödvärn eftersom mannen enkelt hade kunnat lämna traktorstegen som han klättrat upp på, och på så sätt sluppit undan de viftande armarna, skriver Skånska dagbladet.

Tingsrätten dömde bilisten för ofredande till 6 000 kronor i dagsböter och han ska också betala 800 kronor till brottsofferfonden. Traktormannens skadeståndsyrkande ogillades av rätten.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail