Polis dödade skördetröska!

18 SKOTT. Och det dödande skottet tog i Case IH-tröskans oljefilter...
Det blev en polisjakt i slowmotion sedan tjuven dragit iväg med Case IH-tröskan från majsfältet. Men polisen fick inte stopp på ekipaget – med det åttaradiga majsskärbordet – förrän efter 18 skott!

Och det dödande skottet, tror ägaren John Roth – enligt webbplatsen stltoday.com, var det som totalsabbade oljefiltret.

Ja, detta är alltså USA och Kansas där en invånare i Ellinwood i tisdags kväll såg en skördetröska köra sicksack, och utan lysen, på en landsväg utanför stan. Hon ringde polisen. Mötande fordon fick kasta sig undan så gott de kunde och tröskan slet ner elstängsel och rammade vid ett tillfälle en pickuplastbil, enligt ögonvittnen.

När en polisbil närmade sig bakifrån la skördetröskstjuven in backen och körde rakt in i polisbilen! Sedan la han in växel framåt och drog iväg i över 30 kilometer i timmen, skriver den amerikanska webbplatsen.

Vid jakten lyckades en polispatrull lägga upp ett betonghinder framför tröskan – men detta rammades också och släpades undan av den flyende trösktjuven…

Då visste polisen ingen bättre råd än att öppna eld: 18 skott avfyrades totalt mot skördetröskans däck och motor!

Trots att skördetröskan tvärdog försökte tjuven i hytten – förgäves – att starta maskinen. Då tog sig polisen in och grep honom.

Sheriffen i området, Brian Bellendir, säger att han aldrig varit med om någon liknande historia:

– Jag har jagat en massa fordon sedan 1981 – men aldrig en skördetröska!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS