Ny hyttmiljö i Quadtrac

Ny hyttmiljö i Quadtrac

Ny hyttmiljö och dataöverföringskapacitet kommer till Case IHs serier Quadtrac och Steiger AFS Connect till 2021.

Case IH introducerar nya versioner av traktorerna Quadtrac och Steiger AFS Connect-serierna inför 202. Det handlar bland annat om ny teknik som utformats för dataregistrerings- och överföring. En allt vktigare del för ett modernt storskaligt lantbruk. Även hyttkomforten har setts över och fått uppgraderade reglage som liknar de som ursprungligen introducerades på Magnum AFS Connect serien som lanserades under 2019.

De nya funktionerna och förbättringarna omfattar: AFS Connect fabriksmonterad och förbättrad uppkoppling som standard, AFS Pro 1200-skärm, AFS Vision Pro operativsystem, AFS Vector Pro-mottagare, nya Case IH Multicontroller armstöd, ny hyttinredning med förbättrade material och styling från bilindustrin, nytt värme-/ventilations-/luftkonditioneringssystem, nya elektrohydrauliska hydrauluttag och förbättringar av skärmens programvara.

Ny hyttmiljö. Foto: CNH

Case IH meddelar också att de kommer att fortsätta att erbjuda både powershift och steglösa transmissioner till sina midjestyrda traktorer.

Traktorerna Quadtrac 470/500/540 och Steiger 500 AFS Connect finns nu också tillgängliga med större bränsletankar för längre körsträcka mellan tankningarna. De nya sadeltankarna som är ett tillval ökar kapaciteten med 44 procent från 1 230 till 1 779 liter.

Ytterligare funktioner som utformats för att minska driftstopp omfattar Adaptive Steering Control (ASC) som är ett styrsystem med variabelt rattutslag. Systemet gör att man kan justera förhållandet mellan antalet vridningar på ratten och framhjulens styrvinkel. På så sätt kan antalet vridningar på ratten som krävs för att ta traktorn från fullt rattutslag till fullt rattutslag justeras i förhållande till det pågående arbetet. Tiden som tillbringas med att svänga kan därmed minskas. Systemet styrs med hjälp av traktorns AFS-skärm.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt