Nytt traktordäck från Alliance

AGRI STAR II

Alliance lanserar nu det nya däcket AGRI STAR II. En helt ny skiktteknik ska säkerställa fin prestanda ute på fält, en lång livslängd och en låg total ägandekostnad menar man.

Det nya däcket heter Alliance AGRI STAR II. ATG Tires menar att de har skapat ett däck som matchar och på flera sätt även överträffar däcken från märken i det övre prissegmentet.

AGRI STAR II är baserat på en ny skiktteknik ”Stratifierad skiktteknik (Stratified Layer Technology).” Genom att använda den här tekniken har Alliance utvecklat en teknik med dubbla klackar som gör det möjligt att skapa ett prisvärt men välfungerande däck.
Som ett resultat av användningen av ”Stratifierad skiktteknik” har det nya AGRI STAR II två olikformade klackskikt. Det översta skiktet har en profil med flera vinklar medan det andra skiktet har en profil med en vinkel.

– Större fotavtryck ger mindre jordpackning. Klackarnas design ger bästa dragkraft som minskar slirning och bränsleförbrukning i fält samt bättre vägkomfort, säger Lars-Henrik Forss, country manager på företaget NDI Sweden AB, som importerar och säljer AGRI STAR II i ett pressmeddelande.

Förutom fina köregenskaper har Alliance också arbetat intensivt med att säkerställa att däcket har en lång livslängd. Här spelar den speciella klackdesignen på nytt en viktig roll eftersom den hjälper till att säkerställa fina prestanda även med slitna däck.

– Knappt halvslitet framträder klackens andra lager som med sin unika design ger en utmärkt självrensning för bästa dragförmåga, säger Lars-Henrik Forss i ett pressmeddelande.

Förutom prestanda och en lång livslängd har det nya AGRI STAR II däcket en utmärkande design och hastighetsklassificering D som tillåter användning av däcket upp till 65 km/h.

Redan från början kommer AGRI STAR II vara tillgängligt i 35 dimensioner i 70-serien och 41 i 85-serien inklusive speciella storlekar och varierande lastindex för att täcka nästan 100 % av marknadens behov.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS