New Holland uppdaterar T5- och T6-serierna

New Holland T5

När New Holland uppdaterar sina T5- och T6-serier till de senaste avgaskraven passar man på att göra lite andra justeringar också, skriver atl.nu.

Nya T5 kommer i tre olika modeller på mellan 99 och 117 hästkrafter. Nytt för den mindre T5-serien är att den nu går att få med Terraglide framaxelfjädring, som tillsammans med hyttfjädring som tillval ska ge komfort som förknippas med större traktorer.

Kraftigare trepunktslyft
Traktorstorleken körs ofta med frontlastare och har därför förbättrats på det området. Bland annat kan man få reglage för frontlastare i samma enhet som knappar för växling och möjlighet att justera responsen i växlingen mellan fram och back i tre olika lägen.
Trepunktslyften har blivit kraftigare jämfört med tidigare modell och chassit har förbättrats vilket gör att bruttovikten nu höjs från 7,4 till 8 ton.

17:e växel för högre fart
T6 finns i sex olika modeller från 125 till 175 hästkrafter. Fyra av modellera går att få med New Hollands steglösa transmission i stället för semi-powershift. Lådan kan fås med en extra 17:e växel som antingen kan användas för att köra traktorn i 50 kilometer i timmen eller i 40 kilometer i timmen med reducerat motorvarv.
Motorerna i serien har uppgraderats till avgasrening enligt steg 4. Jämfört med den tidigare generationen når de maximalt vridmoment på lägre varvtal. Annars har New Holland satsat på ökad komfort i T6 och mängder av tillval. Det finns säten med automatisk justering av stötdämpning, pneumatiskt svankstöd och svängbart ryggstöd, skriver atl.nu.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS