Här är Hanna i Bonde söker fru!!!!

Bonde söker fru i TV4!

Det var inte alla lärare på hennes yrkesutbildning som jublade över Hannas idé att renovera en traktor. Det blev faktiskt rätt kraftiga protester mot hennes val som ansågs långsökt.
– Men jag kom på att det var 1950-talet jag ville jobba med så jag började med att inreda en inomhusmiljö i 1950-talsstil. Sedan satte jag dit modeller som jag klippt à la 1950-tal och fotograferade dem, berättar Hanna som bor i Västanede utanför Kälarne i Jämtland.
Kopplingen till den tidsepoken var på det viset fixad och renoveringsprojektet av Porsche Allgaiern från 1952 godkändes nu av ansvariga lärare.
Hanna är – som du nog förstått vid det här laget – en modig tjej som vågar gå sin egen väg.
– Jag ville göra något som inte alla gör. Så jag satt och klurade jättelänge innan jag kom på att det var den här renoveringen jag ville göra.
Resultatet ser du alltså här intill. Och lärarna blev nöjda: Det blev ett MVG, Mycket Väl Godkänt, för hennes examensarbete med Allgaiern!
– Det kändes bra! Jag la ner väldigt många timmar på renoveringen – bra mycket mer än de 100 man minst ska göra på sitt examensarbete i gymnasiet.
Det här var också Hannas första renoveringsarbete.
– Motor, växellåda och drivlina var det inga problem med så dem behövde jag inte röra. Men annars har jag plockat isär hela maskinen, slipat, blästrat och målat.
Traktorn har funnits hos familjen hela Hannas liv.
– Pappa köpte den från Indal i början av 1990-talet. Han ville ha en liten och smidig maskin att flytta höbalar med på lagårdsbotten.
Nu blev det inte så mycket körning av där på loftet – och mjölkkorna försvann från gården. Under tiden växte Hannas intresse för traktorer.
– Ja, det blev mer och mer genom att man åkte ut på olika traktorevenemang.
I september 2009 drog hon i gång renoveringsprojektet.
– Vi har inget varmgarage utan jag fick elda i en kamin i det uthus där jag höll på och jobbade med renoveringen. Det var en kall vinter så det var lite stök med att varje gång få upp värmen i vedkaminen innan man började arbetet.
Renoveringen gick alltså fint och Hannas pappa skänkte henne faktiskt maskinen som examenspresent!
Efter examen kunde Hanna så kliva direkt ut i yrkeslivet som frisör. Det är ett jobb Hanna gillar. Och på fritiden håller hon på med hästar – och tar förstås då och då en tur med sin härligt orange Allgaier.
Nu är hon uppe i final i TV4´s Bonde söker fru. Hur det ska gå för Hanna och kärleken kan du se i TV4 på onsdagarna framöver. Vill du höra analyserna om hennes chanser så klicka in på:
http://podcast.lantbruk.com/tv-bonderna/ 

Allgaier-stylisten
Hanna Sundin
Ålder: 24 år.
Ort: Västanede, Kälarne.
Familj: Mamma, pappa och storebror.
Yrke: Frisör.
Fritidsintressen: Hästar, musik (spelar gitarr) – och Allgaier-traktorn såklart!
Aktuell: Just nu i final i TV4s Bonde söker fru!

Västanedes pärla
Porsche Allgaier AP17
Årsmodell: 1952.
Motor: Luftkyld tvåcylindrig diesel.
Cylindervolym: 1,4 liter.
Motorstyrka: 18 hk.
Vikt: 1 017 kilo.

HANNA! Hon rullar i väg med sin nyrenoverade Allgair.
HANNA! Hon rullar i väg med sin nyrenoverade Allgair.
TV4s Bonde söker fru!
PROVTUR. Hanna tar en runda med Allgaiern.
Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail