Första smarta drönaren är här!

Första smarta drönaren är här!
Drönaren Solo ”har konstruerats för att göra det enkelt för vem som helst att ta professionella bilder och filma från luften”, heter det i ett pressmeddelande från tillverkaren 3DR i samband med Nordenlanseringen.

Drönaren erbjuder trådlös videostreaming i HD från en Gopro-kamera direkt till iOS- och Android-enheter på upp till 800 meters avstånd.

– Vi har utgått från Hollywoods verktyg och gjort programvara som ersätter dem, så att alla kan uppleva episk video både bakom och framför kameran”, säger Chris Anderson, vd på 3DR.

Det är faktiskt två Linux-datorer på 1 GHz var som driver drönaren ”för enkel och mjuk flygfotografering med hög precision”.

”Den är först i världen med flera olika funktioner, bland annat den kraftfulla patenterade Smart Shot-teknologin för att filma i biokvalitet”, heter det vidare i pressmeddelandet.

– Solo kommer att vidga våra föreställningar om vad en drönare kan göra, Den använder avancerad självstyrning som främjar kreativitet, istället för att det krävs en mycket skicklig användare för att spela in riktigt bra filmer. Nu kan du låta programvaran göra jobbet, säger Chris Anderson.

Användingsområde för Solo uppges vara jordbruk, byggnad, film, räddningstjänst med mera.

Priset för drönarpaketet med kameraanslutningen Solo Gimbal ligger på motsvarande 16 925 kronor enligt pressmeddelandet. Solo Gimbal funkar med Gopro-kamerorna Hero3, 3+ och 4 (dessa säljs separat).

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail