Zetor lanserar ny 150-hästare

Zetor lanserar ny 150-hästare
Zetor kommer snart med ett nytt flaggskepp i sin traktorproduktion: i tremodellers-serien Forterra HD har tungviktaren siffran 150 på slutet. Det är tyska profi.com som meddelar detta.

Förra sommaren kunde Traktor Power berätta om Zetors planer på att ta fram en 200-hästars traktor till 2015. Som ett mellansteg kommer alltså Forterra HD i år.

För två år sedan lanserades Forterra HSX som hittills varit det tjeckiska traktormärkets mest kraftfulla serie och även framgångsrik på marknaden.

Nya Forterra HD har samma fyrcylindriga 4,1-liters diesel som Forterra HSX. Forterra HD150 är dock vässad med avancerad elektronisk insprutningspump och system som minskar soppaförbrukningen samtidigt som den optimerar vridet.

HD-serien har fått en förlängd hjulbas med 13 centimeter till 272 centimeter totalt för bättre stabilitet, skriver profi.com. Nya serien visades upp på Techagro-mässan i tjeckiska Brno nyligen. Förutom Forterra HD150 – på 147 hästar – består serien av modellerna 130 – 127-hästars maskin – och 140 på 137 hästkrafter.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt