Wild Card på Borgeby Fältdagar!

IH

I Power-Demon på Borgeby Fältdagar, nästa vecka, kommer du att få njuta av IH 4386. Och det är inte vilken 4386 som helst. Denna präriedragare har totalrenoverats av pullinglegenden Thomas Paterson på Laholms Traktordemontering i Halland.
– Den har fått ny bränslepump. Nu sitter det en radpump i den vilket höjt effekten till 350 hästkrafter, berättar Thomas.
Traktorn kom till Fjelldalens gård i Harplinge i Halland 1976/1977 och gick där till för 10 år sedan då Thomas köpte den.
– Jag ville ha den i mitt traktormuseum så jag gick igenom den helt och lackade den med tvåkomponentlack. Dessutom har den fått ett kromat rör och nya 710/70-38-däck, berättar Thomas.
JA, det kromade röret kan man spegla sig i. När IH-sexan hostar i gång reser sig nackhåret på mig. Den här motorn är det pulver i.
– Originaleffekten på runt 230 hästar är för lite för den här traktorn. I USA var det många som bytte till större motorer. Den väger ju ändå runt 12 ton och kan absolut dra bättre med större motor, konstaterar Thomas som även testat den i traktorpulling så klart.
IH 4386 är den minsta midjestyrda traktorn i 86-serien och den kom redan 1976. De legotillverkades i Fargo i North Dakota i USA av Steiger. IH skickade dit motor och axlar. Sedan käddes traktorn i IH-dress.
Den här traktorn är en mycket tidig tillverkning och den har en växellåda med tio växlar fram och två back.
Den 29 och 30 juni är det dags för årets Borgeby Fältdagar utanför Lund i Skåne. Under jordbearbetningsdemonstrationerna kommer du att få njuta av 1980-tals tema. Fem stordragare från detta årtionde kommer att dra redskap på fältet. Du möter, förutom IH 4386, också MB-Trac 1600 Turbo, Volvo BM 2654, White 4-150 och John Deere 4955. VI SES!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS