Volvo öppnar ny fabrik och nytt USA-kontor för entreprenadmaskiner

Volvo öppnar ny fabrik och nytt USA-kontor för entreprenadmaskiner

Volvo Construction Equipment (Volvo CE) flyttar huvudkontoret för Nordamerika från Asheville, North Carolina, till Shippensburg i Pennsylvania. Samtidigt inviger företaget en fabrik, i sistnämnda staden, för tillverkning av de lite mindre hjullastarna i L60–L90-serierna. I torsdags rullade de första USA-tillverkade hjullastarna från Volvo av bandet i Shippensburg.

”Det är stor efterfrågan på dessa maskiner i Nordamerika. Och det är också lättare att börja produktionen av mindre maskiner för att sedan arbeta oss uppåt”, säger Sean Glennon, direktör för Shippensburg-anläggningen som också ska rymma ett globalt utvecklingscenter. Totala byggnadsytan för anläggningen, som Volvo köpte av Ingersoll Rand 2007,  blir färdigutbyggd drygt 6 hektar (60 000 kvadratmeter). Utbyggnaden, med kontor och fabriksdelar, har kostat närmare motsvarande 700 miljoner kronor.

Shippenburgkontoret blir samtidigt kontor även för Volvo CE:s verksamhet i Latinamerika, skriver Volvo i ett pressmeddelande.

Utöver de mindre hjullastarserierna kommer Volvo C att tillverka ett 50-tal olika modeller av vägmaskiner som väghyvlar och vägvältar.

Maila Kenneth Kauppi

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt