Väderstad lanserar unik fröräknare

Väderstad lanserar unik fröräknare
Nu funkar det att enkelt ställa in antalet kärnor per kvadratmeter utan att behöva göra vridprov.  Detta tack vare Väderstads nya fröräknare Seedeye. Den hör till Väderstads nyheter på Agritechnica-mässan i höst.

Lantbruksmaskintillverkaren Väderstad har med sig ett knippe nyheter till jättemässan i Tyskland 8–11 november. Och Seedeye hör till dem.

– En snabb och exakt bestämning av utsädesmängden har varit ett önskemål från lantbrukare i decennier. Den bristen kan Väderstad tillgodose genom den helt nya och unika lösningen Seedeye, säger Christer Stark, Väderstads styrelseordförande i ett pressmeddelande.

Bland annat innebär innovationen att föraren ställer in antalet frön per kvadratmeter från förarplatsen och även får full kontroll över såförloppet via ipad-displayen på samma plats.

Om en såbill avviker utöver förinställd tillåten variation ljuder ett akustiskt larm samtidigt som felande såbill rödmarkeras på displayen, heter det i pressmeddelandet. Sensorer är placerade i slangarna och det är dessa som räknar fröna med hjälp av sex stycken fototransistorer.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail