Ursus tillbaka i Sverige

Ursus är tillbaka.

Sedan Sveriges inträde i EU har inte Ursus saluförts på den svenska marknaden. Men nu lanserar Möre Maskiner AB åter märket i Sverige.

Ursus-traktorer såldes i Sverige fram till 1995 då vi blev EU-medlemmar och nya importregler infördes. 1975 var modellen C-385 en av de mest sålda traktormodellerna i Sverige. Som mest sålde Möre Maskiner runt 300 traktorer per år.

Ursus har gjort förändringar i produktionsledet och presenterar två modeller med original Perkins-motorer och Carraro drivlina. Traktorerna har mekaniska växellådor och ett minimum av styrelektronik för att hålla maximal driftsäkerhet, låga servicekostnader samt ett gott andrahandsvärde, utlovar Möre Maskiner AB i ett pressmeddelande.

Modellerna som Möre Maskiner nu lanserar är Sverigeutrustade som standard med hitchkrok, väl tilltagen hjulutrustning, huvudströmbrytare, ACC klimatkontroll, LED-belysning, fyra arbetslampor och modern ljudanläggning.
Traktorerna levereras med fabriksmonterade Ursus frontlastare med kombinerat SMS/Trima-fäste, 3-funktion.

Ursus C-3110.
Ursus C-3110 med 81kW/110Hk.

De ergonomiska förarhytterna är rymliga och är uppbyggd med fyra hörnstolpar som ger stora siktytor. Taklucka ger ökad sikt vid lastningsarbete samt extra säkerhet.
Traktorerna kan skogsutrustas med vändbar förarstol, bukplåtar, grenavskiljare med mera.
Ursus C-382 med 82 hästkrafter inklusive lastare har ett riktpris på 298 000 kronor
och den större modellen C-3110 med 110 hästkrafter inklusive lastare har ett riktpris på 418 000 kronor.

Möre Maskiner AB har under de senaste åren sålt märket Landini som numera säljs av Rosenqvist Maskin AB.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS