Två kördes över av såmaskin – skadades svårt

Två kördes över av såmaskin – skadades svårt
Två män skadades allvarligt när de kördes över av en traktor med en 12-radig såmaskin bak. Oklahoma-tidningen The Shawnee News-Star rapporterar att läget för båda är kritiskt. Föraren märkte ingenting!

Olyckshändelsen inträffade alltså i delstaten Oklahoma i USA. Enligt tidningens webbplats hade två män i 70-årsåldern just före olyckan, vid ett uppehåll i sådden, diskuterat en läcka i en slang på såmaskinen med föraren, som är i 60-årsåldern.

De båda männen gick till bakre delen av traktorn för att inspektera såmaskinen, enligt polisrapporten som tidningen refererar till. Det märkte dock aldrig föraren. Han hade, enligt samma rapport, inte någon koll på var 70-åringarna befann sig när han återvände till traktorhytten och fortsatte sådden – varvid de båda äldre männen kördes över med såmaskinen!

Föraren körde söderut med sin John Deere med såmaskin ända till åkerns slut. Han vände tillbaka och körde draget norrut igen. Enligt rapporten ska han inte alls ha märkt att han kört över två personer omgående sedan han startat traktorn efter ovannämnda uppehåll.

– Föraren var omedveten om att han hade kört över de två männen fram till att han återvände och såg dem ligga på fältet, visar rapporten, skriver tidningens webbplats news-star.com

En helikopterambulans kallades till platsen och transporterade de svårt skadade männen till Oklahoma University Medical Center.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS