Traction King

Traction King

Kan du tänka dig något mer heroiskt än en Traction King? Case visste vad farmarna behövde på fälten och det var ”traction” det vill säga brutalt markgrepp. Den stora vita jätten fick verkligen rätt namn.

Case 2670 kom redan 1974 men hängde med på fälten under hela 1980-talet. Naturligtvis är den en av mina dream-machines. Traktorn är fyrhjulsdriven och fyrhjulsstyrd på bästa Case-manér. Den är alltså inte midjestyrd som de flesta stordragarna. Det gav 2670 flera fördelar som att ramen är stel och inte slits lika mycket som midjan gör på en midjestyrd traktor.

Under huven ligger Case klassiska 8,25 liters motor med turbo och intercooler. Denna motor sitter i en hel rad Case-traktorer. I 2670 ser ingenjörerna till att den ger 225 hästkrafter på kraftuttaget.

Jag klättrar uppför de fem trappstegen som finns mellan hjulen. Det är brett och lätta att komma upp i en Traction King. Jag öppnar den bakhängda breda dörren och kastar mig in på förarplatsen. Det är som att slungas direkt in i 1970-talets jänkarvärld. Förarplatsen i 2670 är riktigt amerikansk. Jag gasar till rejält och sexan svarar på stört med ett härligt dieselmoln. Snacka om stridsberedd!

Att glida runt med en Traction King är stort. I dag är den ju en veterantraktor men den kan fortfarande göra snygga dagsverken. Trots sin storlek med dubbelmontage runt om är det en smidig pjäs.
Den här traktorn är byggd för att dra!

Klicka på bilderna för att se dem större!

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS