Sydpolen-Masseyn på Antarktis

Sydpolen-Masseyn på Antarktis
Nu har den Massey Ferguson 5610-traktor som ska ta sig över ismassorna till Sydpolen landat i Antarktis.

Maskinen flögs över i förrgår och Sydpolsexpeditionen med denna traktor beräknas starta imorgon eller på söndag beroende på vädret.

Som av en händelse landade transportplanet med traktorn 19 november – alltså samma dag som varumärket Massey Ferguson officiellt föddes år 1957. Det var också det året som den första Sydpolsexpeditionen gjordes med Sir Edmund Hillary som ledare för en karavan på tre Ferguson TE20-traktorer.

Antarctica2-expeditionen är det officiella namnet på den färd som alltså inleds nu i dagarna och ska gå i Hillarys traktorspår. Manon Ossevoort heter den nederländska kvinna som ska köra traktorn totalt 500 mil på denna expedition. Bland sponsorer och samarbetspartners finns förutom traktorleverantören Massey Ferguson, Trelleborg, Castrol, Agco Finance, Agco parts, Fuse Technologies och Mechatrac.

– Det är underbart att se de första bilderna av vår MF 5610-traktor i Antarktis som kommer att vara dess arbetsplats de närmaste fem veckorna, säger Campell Scott som är Massey Fergusons chef för försäljnings- och varumärkesutveckling.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail