Svenska Media Docu förvärvar Traktor Power

Svenska Media Docu förvärvar Traktor Power

Svenska Media Docu AB har idag förvärvat Driva Eget, Härliga Hund, Jaktmarker & Fiskevatten, Minnenas Journal och Traktor Power från LRF Media. Den formella övergången sker den 1 juni.

– Vi hoppas kunna ge dessa titlar det fokus de behöver för att utvecklas positivt både digitalt och print. Magasinen passar bra in i vår verksamhet, säger Mikael Sagström, VD och publisher, Svenska Media i ett pressmeddelande.

– Titlarna har potential och vi ser fram emot att utveckla dem och affären i varumärkena, säger Stefan Lindqvist, koncernchef, DocuNordic, där Svenska Media Docu AB ingår.

LRF Media har som tidigare meddelats valt en strategi som innebär fokus på varumärkena Land, Land Lantbruk, Lantmannen och ATL. Övriga varumärken har därför bjudits ut till försäljning.

– I och med denna affär är samtliga av de magasin LRF Media bjöd ut till försäljning nu sålda och vi har tagit ett viktigt steg i vår strategiska inriktning att bli ett landsbygdens och det gröna näringslivets mediehus, säger Anders Källström, ordförande LRF Media.

– Vi är mycket nöjda med den här affärsöverenskommelsen. Svenska Media är en engagerad ägare med god förmåga att utveckla affärer och jag är övertygad om att de kommer att ta hand om dessa varumärken på ett mycket bra sätt, säger Ann Henriksson, VD på LRF Media.

Medarbetarna vid de berörda bolagen har informerats idag och den formella övergången sker 1 juni 2016.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS