Superauktion i England på lördag

UNDER KLUBBAN. Hela 175 superintressanta veterantraktorer i Norfolk, England, söker nya ägare nu på lördag.
Har du vägarna förbi Norfolk i England i helgen? På lördag säljs hela 175 verkligt fina veterantraktorer ur en fantastisk samling. Vad sägs om en Holt 75 från 1918? Eller en Fordson Model F från 1917?

Den riktiga klenoden är tveklöst den USA-byggda Holt 75, från 1918, som under första världskriget funkade som kanondragare i Frankrike. Runt motsvarande 2 miljoner kronor förväntas priset landa på!

En riktig raritet är även en fyrcylindrig Fordson Model F från 1917. Riktpriset för denna ligger i grova drag runt motsvarande 200 000 kronor.

Bland övrigt ögongodis på denna auktion finns bland andra en John Deere 820 från 1957 och en liten Caterpillarbandare – modell 15. Här finns också lite vanligare traktorer som Massey Ferguson 135.

Paul Rackham heter samlaren som för 25 år sedan startade med att renovera en IH Farmall EM. Han föresatte sig att skapa en av de finaste veterantraktorsamlingarna i världen efter den renoveringen. Till sin hjälp har han haft fem proffsiga traktorrenoverare, rapporterar tidningen Farmers Weekly.

I ett gammal spannmålslager på 4 600 kvadratmeter har Paul Rackham 200 maskiner av vilka 175 nu auktioneras ut.

– Mitt mål var att fylla lokalen och nu när jag gjort det är det dags att gå vidare med någon annan utmaning. Jag får inte heller samma kick av att hålla på med det här som jag fick förut, säger Paul Rackham helt ärligt till tidningen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail