Största Volvo-dumpern har Allison!

Största Volvo-dumpern har Allison!

Volvo Construction Equipment har tillverkat dumprar i 50 år, och Allison Transmission har 70 års erfarenhet av tillverkning av helautomatiska växellådor. Första gången dessa marknadsledare inom respektive sektorer hade ett gemensamt projekt var 1979 i 5350-dumpern och nu, 37 år senare, var det dags att mötas igen.
Den nya 55-tons Volvo A60H som presenterades på Baumamässan tidigare i år är den största dumper som Volvo Construction Equipemt tillverkat. Den har utrustats med Allisons nya 6630ORS helautomatiska växellåda, som är speciellt utvecklad för att passa den starka Volvomotorn.
Den nya 6630ORS-lådan är utvecklad ur Allisons 6000 SeriesTM och har fått förbättrad hållbarhet och prestanda. Den har en ny intern dämpare, uppdaterad momentomvandlare med förbättrad bladgeometri och har fått en elektrolysytbehandling som ger ökad hållbarhet.

Volvo A60H utnyttjar även modifieringar av växellådans sammansättning av planetväxlar för långsam körning och backning. Ökat oljeflöde ger bättre smörjning och utökad livslängd i applikationer som gruvkörning, som kräver högt vridmoment och stor kapacitet för långdistranskörning. Det innebär att nya Allison 6630ORS-lådan ger lägre ägarkostnad och hög lönsamhet för Volvos midjestyrda dumper.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS