Stålmannen på rosa Grålle mot bröstcancer

Stålmannen på rosa Grålle mot bröstcancer
Igår, söndag 23 mars, fick de engelsmän som färdades på vägen vid Littleborough i norra delen av landet något att titta på: en illrosa Grålle med stålmannen vid ratten!

Det är Mark Wickham, krogägare i Littleborough, som beslutat sig för att slå ett slag för hur viktigt det är för kvinnor att göra bröstcancerundersökning och på det här sättet gör en insamlingsresa från sin hemstad till Whitby på Nordsjökusten. En resa på 16 mil som han alltså inledde igår.

– Jag har flera vänner som fått bröscancerdiagnos så jag ville göra detta för dem och för att sprida budskapet om vikten av att undersöka, undersöka, undersöka sig själv och att vara medveten om sjukdomsrisken, säger Mark till rochdaleonline.co.uk.

Det är snabba puckar här. Mark kom på idén i förra veckan. Han har inte hunnit sätta ett mål för hur mycket pengar han ska dra in till arbetet med att stävja bröstcancer.

– Viktigast är att folk blir mer medvetna.

Med på resan har han en följebil med tre kompisar tillika mekaniker.

– Jag ser fram emot resan. Så länge det är roligt och positivt är det helt ok, säger han till webbplatsen innan han kliver på den rosa Grållen.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS