Spetsad av balgrep – mirakelräddad

Spetsad av balgrep – mirakelräddad
Engelske bonden Graham Heatley kommer i framtiden att vara noga med att dra åt handbromsen. När han häromdagen – med ryggen vänd mot sin traktor och dess balgrep – höll på att dra av plasten på sin 750-kilos höbal kände han plötsligt att något gick igenom hans rygg och in genom magen…

– Det var inget jag kunde göra. Jag kände hur det 40 millimeter tjocka och 45 centimeter långa stålspjutet på balgrepen gick igenom min rygg och kom ut på andra sidan – in i höet jag hade framför mig. Jag var fångad, berättar 52-årige Graham för tidningen Farmers Monthly National.

Hans grannar hörde honom skrika på hjälp och en av dem lyckades komma fram till Räddningstjänsten. En ambulanshelikopter med personal anlände strax före brandkåren och gav Graham smärtstillande morfin.

Frågan var hur man skulle få loss honom från traktorn. Att montera loss stålspjutet blev lösningen. Fyra brandmän fick i uppgift att hålla fast Graham medan kollegorna fick lossa spjutet från balgrepen – först av med muttern och sedan hamra ut det. Spjutet fick sitta kvar i Graham som lades liggande på sidan på båren. Han flögs till universitetssjukhuset i North Staffordshire där kirurger väntade. De lyckades operera bort spjutet som tursamt nog med knappa marginaler undvikit att punktera vitala organ och blodådror i Grahams kropp.

Farmers Monthly National rapporterar att den mirakulöst räddade Graham nu snabbt återhämtar sig från den extraordinära händelsen.

– Jag tror inte jag drog åt handbromsen på traktorn ordentligt, kommenterar Graham det faktum att traktorn utan förvarning anföll honom bakifrån.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt