Skramlar pengar på en 600-mils traktortripp

Skramlar pengar på en 600-mils traktortripp
26 april sätter sig amerikanen Ivan Stoltzfus och kör sin John Deere A från 1948 tvärs över USA – från kust till kust. Detta för att skramla ihop pengar till välgörande ändamål – stöd till krigsveteraner…

– Jag har tagit ledigt hela året och mitt mål är att samla ihop en miljon dollar till Wounded Warriors-projektet, säger Ivan Stoltzfus till amerikanska tidningen Prairie Farmer.

De motsvarande närmare 7 miljoner kronorna som han räknar med att samla in ska alltså gå till stöd åt krigsinvalider. Samtidigt hoppas Ivan Stoltzfus att han med sin kust-till-kust-tripp med traktorn ska öka den allmänna medvetenheten om krigsinvalidernas situation och behov.

Maskinen ska dra en husvagn som är 6,6 meter lång och kommer att funka som såväl sovrum som kontor. Tycker du att hytten på John Deere A ser lite udda ut så är den hämtad från en amerikansk klassisk lastbil – en Peterbilt!

Det kommer att handla om i runda svängar 600 mil och på vägen besöks Ohio, Indiana, Illinois, Iowa, Nebraska, Nord- och Syd-Dakota, Wyoming, Idaho, Oregon och slutligen Kalifornien.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt