Rekordår för Claas

CLAAS GÅR BRA. Trots en världsmarknad som hackade ordentligt under 2015 och gick ner 20 procent. Det rapporterar profi.com.
Trots en global nedgång för försäljningen av lantbruksmaskiner på 20 procent under 2015 så presterar Claas en rekordomsättning. Företagets all-time-high lyder nu på motsvarande 35,70 miljarder kronor.

Förra årets – 2014 års – omsättning låg på 35,56 miljarder. Vinsten landar i år på motsvarande 1,47 miljarder kronor. Den låg i fjol på 1,44 miljarder, rapporterar profi.com.

Samtidigt som östra Europa minskat köpen av Claas produkter så har företaget lyckats stärka sin position i resten av denna världsdel. Det har också gått hyfsat bra i Nord- och Sydamerika. I Asien har Claas haft tillväxt i Indien medan majsskördarförsäljningen i Kina har lugnat ner sig något.

Det handlar om tvåsiffrig tillväxt för Claas utanför Europa.

– Vi är glada att vi har klarat oss så bra under den nuvarande svaga efterfrågan på marknaden. Det har vi gjort tack vare vår internationella försäljning och vårt breda produktutbud, säger talesmannen för företagets styrelse, Lothar Kriszun, enligt profi.com.

Claas förutspår en fortsatt nedgång på den globala marknaden för nya maskiner under 2016 men förväntar sig att behålla den egna försäljningen och intjäningen på årets nivå.

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail