Privat traktorsamling auktioneras ut

Privat traktorsamling auktioneras ut

Lördagen den 15 april går en stor privat samling med över 100 veterantraktor under klubban hos Euro Auctions på Nordirland.

En stor privat samling klassiska traktorer säljs alltså på auktion inom kort. Samlingen som under fyra decennier vårdats ömt av John Flynn, sägs vara en av de allra bästa i privata händer och den innehåller flera intressanta modeller från 1950- och 60-talet och även några exemplar från tiden före 1940.
Samtliga traktorer har renoverats om det har behövts och de är fullt fungerande. De har också stått i museum-lik miljö vilket höjt intresset för auktionen hos samlare och entusiaster.

Samlingen förväntas dra in runt 1 miljon pund. Samtliga objekt säljs under lördagen den 15 april. Auktionen börjar klockan 10.00 i Dromore, Nordirland. Det går också att följa auktionen och buda via Internet. www.euroauctions.com
– Under de senaste 40 åren har John Flynn lagt tusentals timmar på att leta och han har spenderat tiotusentals pund för att få ihop denna unika samling vilken har blivit hans livslånga passion, säger Jonnie Keys på Euro Auctions i ett pressmeddelande.

Samlingen innehåller bland annat några av Harry Fergusons tidigaste modeller, exempelvis en Ferguson Brown, Ford Ferguson, Ford Nan, Ford Jubilee, och en Ferguson prototyp.
Andra intressanta objekt är en J.I Case RC och en tvåhjulsdriven Massey Ferguson 97 från 1964 med 8,3 liters sexcylindrig vattenkyld dieselmotor med fem växlad låda.
En mängd fina Porsche-traktorer och Massey Fergusons ska också säljas.
Förutom traktorerna säljs också en del redskap och tillbehör. Bland annat plogar, harvar, potatissättare, vedkapar och slåtterskär.

Ferguson Brown

Ferguson Brown Typ A från 1938.

MF

En Massey Ferguson 97 från 1964 ska säljas.

Kaelble

Allgaier R22 från 1950. Den har en encylindrig Kaelble-motor.

Porsche AP17.

Porsche AP17.

Prototyp

Ferguson prototyp. Den här traktorn tros vara en av de få testtraktorer som byggdes i USA i samband med att Ferguson och Ford skiljdes åt. Efter kriget togs dessa till Storbritannien.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt