Ponsse vann Swedish Steel Prize!

FINSK VINST IGEN. I hård konkurrens tog finska Ponsses skördare hem Swedish Steel Prize 2015.
Det går bra för finska maskinvarumärken! Valtra vann såväl Tractor of the Year som Machine of the Year på Agritechnica. Och igår var det Ponsse som hamnade högst på prispallen när Swedish Steel Prize 2015 delades ut.

Det var i konkurrens med från början 76 andra industriprodukter – och i slutänden en brasiliansk, en tysk och en sydafrikansk nominerad dito – som Ponsses skogsskördare tävlade om priset vilket delas ut svenska stålkoncernen SSAB.

Det är väl designade produkter där höghållfasthetsstål använts som deltar i tävlingen om priset.

– Ponsse har inte bara förbättrat förarens ergonomi betydligt utan även funktionaliteten, säkerheten och produktiviteten med den här nya designen, säger Gregoire Parenty, juryordförande för Swedish Steel Prize och marknadsdirektör på SSAB, i ett pressemeddelande.

I skördaren Ponsse Scorpion har använts Strenx 700 MC Plus-stål i kranarmarna, Strenx 700-stål i chassit och Hardox 450-stål i fällaggregatet.

– Det minskar Scorpions totalvikt jämfört med tidigare modeller, vilket gör den lättare att manövrera i ojämn och mjuk terräng, heter det vidare i pressmeddelandet.

Det internationella priset delades i år ut för 17:de gången och prisutdelningen skedde i samband med ett tre dagar långt evenemang där över 700 deltagare från hela världen samlats för att dela de senaste rönen kring höghållfasthetsstål.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail