Nytt Power-nummer!

Nytt Power-nummer!

Traktor Power nummer 7 finns nu i en kiosk nära dig. På förstasidan möter du en av de stora svenska legenderna – Volvo BM 2654. Den har original-ljuddämpare, dubbelmontage runt om och en snabbväxel som funkar. Traktorn tillhör Christer Lindén i Teckomatorp i Skåne och det är hans stordragare på gården som består av 175 hektar åker. I reportaget får du följa med ut på harvning och den gamle 1980-tals giganten rullar på bra. Den här traktorn visas också upp på Borgeby Fältdagar i Power-Demon.
Du som älskar 1980-talare får också hänga med ut och köra John Deere 4955. Denna modell är toppdraken i John Deeres kända Iron Horse-serie. Traktorn är god för 230 hästar och motorn har både turbo och intercooler. Traktorn finns hos spannmålsodlare Hans Persson i Aggarp i Skåne. Den här traktorn kommer också att vara på Borgeby Fältdagar och visa upp sig tillsammans med Traktor Power.
Det nya numrets mest fantastiska hembygge är Torsten Nilssons Citroen-traktor. Du får tips om vilka bildelar som kan användas för att göra en trädgårdstraktor. Det här är riktigt fint hantverk.
Gillar du väghyvlar? Då får du ditt lystmäte i nya numret. Vi följer Bengt Geiron på en rund på grusvägarna i Närke. Han rattar med stor skicklighet en BM Volvo VHK312. Du får också de självgående väghyvlarnas historia. Den börjar redan på 1920-talet.
En Skogs-Buster kan fortfarande göra snyggt jobb i skogen. Det bevisar Johan Gustafsson när han är ute och kör. Han ger plus och minus på den 50 år gamla skogskämpen. Smidigheten får största plus. Hur mycket vet du om brädgårdstruckar? Här får du hela historien om de fantastiska maskinerna som tog bort det slitsamma jobbet på sågverken. Det var på 1940-talet som den största utvecklingen skedde.
Branstad gård är ett spannmålsföretag som kör Claas. Det är tre traktorer och en skördetröska. I Traktor Power nummer 7 får du följa med ut och köra Claas. Det är konstgödselspridning som gäller. Känner du till Claas Cougar? Det är världens största självgående slåtterkross och har en arbetsbredd på 14 meter. Vi spanar in en av maskinerna som finns i Frankrike.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
ANNONS