NY importör av Komatsu!

NY importör av Komatsu!

Söderberg & Haak per omgående övertar Hesselbergs verksamhet med Komatsus entreprenadmaskiner i Sverige. Hesselbergs etablering i Kiruna med fokus på gruvindustrin är däremot undantagen från överenskommelsen mellan Hesselberg och Söderberg & Haak, som övertar alla övriga verksamheterna samt anställda, med alla de förpliktelser och möjligheter det medför.

Bakgrunden har varit att man från Komatsu Europe eftersökt samarbete med Söderberg & Haak på den svenska marknaden, samtidigt som Hesselberg dels uppnått begränsade ekonomiska resultat på den svenska marknaden och dels stod inför det faktum, att en etablering av en heltäckande Sverigestruktur skulle erfordra betydande investeringar från Hesselbergs sida. Söderberg & Haak har genom sin 150-åriga närvaro på den svenska marknaden redan etablerat och inarbetat denna erforderliga, heltäckande infrastruktur.

Japanska Komatsu, grundat 1921 och med 47 000 anställda, är världens näst största tillverkare av entreprenadmaskiner och den största av grävmaskiner. Utöver tillverkning av entreprenadmaskiner står framförallt utrustning för gruvindustrin, skogsmaskiner och motorer på programmet. Huvudsätet för Komatsu i Europa ligger i Bryssel.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt