Ny Deutz-Fahr-serie – för Indien

Ny Deutz-Fahr-serie – för Indien
Italienska traktorkoncernen Same Deutz-Fahr (SDF) är på hugget i Indien – världens största traktormarknad. I förra veckan lanserade företaget Deutz-Fahr 3E-serien i landet med 1,25 miljarder invånare.

Maskinerna är i storleksordningen 35–42 hästkrafter. Modellerna Deutz-Fahr 3035E, 3040E och 3042E tillverkas alla i Indien och för den inhemska marknaden. Dessa maskiner kommer att vara till salu från juni 2015.

SDF:s fabrik i Ranipet i den indiska delstaten Tamil Nadu har en kapacitet på runt 45 000 traktorer om året. Utöver den aktuella premium-serien 3E tillverkas modellerna inom Agrolux- och Aggromaxxe-serierna vid denna fabrik – totalt handlar det om ett 15-tal olika modeller.

Enligt indiska tidningen Financial Chronicle betraktar Same Deutz-Fahr närvaron i Indien som mycket viktig:

– Indien är en nyckelmarknad för vår tillväxt eftersom det är den snabbast växande traktormarknaden i världen, säger Francesco Carozza, vice ordförande i SDF, till tidningen.

Företaget har bland annat att tampas med den världsstörsta inhemska traktortillverkaren Mahindra, John Deere, Tafe, Tata motors, Ashok Leyland med flera.

Enligt Francesco Carozza såldes ifjol hela 600 000 traktorer i Indien! Motsvarande siffra i Kina var ifjol cirka 500 000.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS