Ny Avant R-serie och ny maskin i 600-serien

Ny Avant R-serie och ny maskin i 600-serien

Finska Avant introducerar R-serien vilken baserar sig på 500- och 600-maskinerna. En stor förändring är att föraren i R-serien sitter på bakre delen av maskinen jämfört med på den främre delen enligt Avants traditionella koncept. R28 på 28 hästar och R35 på 35 är maskinerna som lanseras nu.

Enligt pressmeddelande från Avant är maskinerna i R-serien enklare att backa, lättare att lära sig manövrera när man arbetat med andra lastmaskiner som styrts från bakre delen och smidigare att styra i trånga utrymmen. Den nya serien kan dock inte använda alla Avantredskap, exempelvis grävaggregat.

Avant framhåller att R-serien är cirka en halv meter kortare än konkurrerande maskiner med samma motoreffekt, har teleskoputskjut och att föraren sitter mycket nära redskapet.

Företaget har även tagit fram en ny maskin i 600-serien: Avant 640. Den är utrustad med Poclains tvåstegshydrostater, har en maxhastighet på 22 kilometer i timmen och är starkare på lågväxeln än några andra maskiner i serien. Maskinen har en fyrcylindrig Kubota-diesel och en dragkraft på 1 400 kilopond.

 

Maila Kenneth Kauppi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt