Myrsloken

IH-besten
Jag svänger skarpt och dubbelmontagen går nästan ihop. Sexan under huven går ned i varv. Vändtegen är smal men vad gör det. Den här maskinen kan fixa det. Ut på fältet och ned med harven. Motorn frustar hårt och mina nackhår reser sig.
Tack International Harvester för 3588:an. Detta är 1980-talets coolaste dragare alla kategorier. Ingenjörerna på IH släppte alla hämningar och byggde en traktorn världen aldrig skådat. 2+2 kallade amerikanarna den. Det är en midjestyrd traktor där man placerade hytten på fel axel, alltså den bakre. Därför är den så himla skön att köra.
IH 3588 är egentligen en liten traktor. Men i Sverige på 1980-talet fick den benämningen stordragare. I stället för att köra i 15 knyck som farmarna gjorde på prärien, körde vi svenskar i 3 kilometer i timmen med max gaspådrag och max antal skär på plogen. Transmissionen maldes helt enkelt ned till järnspån.
Traktorns speciella utseende gav den namnet Myrsloken. Detta är 1980-talets dreammachine alla kategorier. Den har brutalaste utseendet, coolaste jänkarlooken och råaste draget!


MAX DRAG! IH 3588 bangar inte för ett härligt vårbruk.


GRYM. Den hajliknade fronten är sjukt häftig.


4WD. Detta är riktig fyrhjulsdrift.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS