Misstänkte tjuven i Valdemarsvik friades

PÅ FRIA FÖTTER. Såväl den polske lastbilschaffis som åtalats för att försöka stjäla en Valtra A93 Hitech i Valdemarsvik som den litauiske chaufför som åtalats efter att ha upptäckts med två stulna traktorer på sin lastbil utanför Väse i slutet av oktober har släppts på fri fot, rapporterar tidningenproffs.se.
Den polske chaufför som misstänktes ha försökt stjäla en Valtra från Anders Skogsskördare i Valdemarsvik 17 november i år friades av tingsrätten, skriver tidningenproffs.se.

Den nya Valtra A93 Hitech ska då i november ha stulits och körts av någon okänd person till en sopstation dit en lastbil med stulet släp också var på väg.

Vittnen följde efter lastbilen till sopstationen där Valtran väntade. ”Tjuvarna blev tydligen störda och de lämnade traktorn för att åka iväg med lastbilen”, skriver tidningenproffs.se.

När polisen senare kontrollerade lastbilen visade det sig att chaufförens id-kort och körkort var falska. Mannen greps.

Webbplatsen har dock inte fått klarhet i varför han vid tingsrätten helt nyligen friades från grov stöld som åtalspunkten löd, men lovar att återkomma ”så fort domen finns på papper”.

Samtidigt rapporterar tidningenproffs.se att den 49-årige litauiske chaufför som stoppades utanför Väse i Värmland 30 oktober med två från Värmdal stulna John Deere-traktorer på släpet dömdes till grovt häleri av Värmlands tingsrätt.

”Straffvärdet motsvarar enligt tingsrätten fängelse i tio månader. Men vare sig gärningens straffvärde eller art gör ett fängelsestraff nödvändigt. Det saknas skäl att anta att chauffören kommer att göra sig skyldig till fortsatt brottslighet hävdade tingsrätten som därför bestämde påföljden till villkorlig dom och 140 dagsböter á 60 kronor. Till det kommer att mannen suttit häktad i en dryg månad. Chaufförens adress är okänd konstaterade tingsrätten, men han släpptes ändå på fri fot”, skriver webbplatsen.

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail