Massey-samling säljs på auktion

Massey-samling säljs på auktion
I eftermiddag, svensk tid, startar auktionen på en Massey Harris/Massey Ferguson-samling i Cosmos, Minnesota i USA. Bland utropen finns denna unika Massey Harris-bandarprototyp som tidningen Western Central Tribune visar upp på sin webbplats.

Det är Henslin Auctions Inc. som håller i auktionen vilken går att delta i via internet. Det kräver dock att man är registrerad (går att göra via auktionsfirmans hemsida).

Totalt handlar det om ett 50-tal Massey-traktorer men också 100-talet redskap som potatissättare och grävare plus tusentals Massey-delar.

Förutom den unika Massey Harris-bandaren finns en (av endast tre existerande) fyrhjulsdriven Massey Harris från 1930-talet till salu.

Det är äkta paret Gerald och Charlotte Fank, bosatta utanför staden Cosmos i Minnesota som säljer sin samling.

– Vi har varit Massey-människor ända sedan 1930-talet, säger Gerald Fank vars farfar inledde köp av detta traktormärke med en Massey Harris A101 Super.

I slutet av 1960-talet började paret samla Massey-redskap och -maskiner.

– We decided to invest in old tractors, berättar Gerald på tidningens webbplats.

Det kommer att vara live-videostreaming från auktionen så köpare kan bjuda i realtid tillsammans med dem som deltar på plats på Fanks gård.

I torsdags hade spekulanter från runt om i världen – bland annat England, Australien, Nya Zeeland – registrerat sig för att kunna bjuda på auktionen.

– Nu är det dags att pensionera sig, komma ut och resa och låta andra glädja sig åt traktorerna, säger Gerald.

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt