Mahindra stänger fabriker under nästa vecka

Mahindra stänger fabriker under nästa vecka

Samtidigt som flera rapporter – senast Global Industry Analysts, Inc i förra veckan – talar om en starkt ökande efterfrågan på traktorer globalt under de närmaste åren upplever världens största traktortillverkare, Mahindra & Mahindra, för tillfället en svacka på sin inhemska marknad – Indien.

Två av företagets traktorfabriker stänger 24–31 mars. Det är den ekonomiska nedgången i landet som minskat efterfrågan på traktorer, enligt euroinvestor.com. Mahindra sålde 14 861 traktorer i februari i år vilket är 3 procent mindre än februari förra året. Företaget påpekar att det har tillräckligt med maskiner för att möta efterfrågan.

Bland det stora antal medier som rapporterar om de tillfälliga produktionsneddragningarna vid fabrikerna i Jaipur och Rudrapur finns amerikanska affärstidningen Wall Street Journal.

I Zahirabad i södra Indien bygger Mahindra Asiens största traktorfabrik med en årsproduktion på 100 000 maskiner. Företaget har fyra sammansättningsfabriker i USA samt två i Kina och planerar fabriksbygge även i Brasilien.

Maila Kenneth Kauppi

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt