Mahindra köper in sig i Mitsubishibolag

Mahindra köper in sig i Mitsubishibolag
Världens största traktortillverkare när det gäller antal maskiner, indiska Mahindra and Mahindra, är på hugget. Företaget meddelade igår – i New Delhi – att man köper en tredjedel av japanska Mitsubishi Agricultural Machinery.

Det japanska företaget har tillverkat traktorer i lite mindre storlekar ända sedan 1980. Det är ett dotterbolag till den stora maskintillverkaren Mitsubishi Heavy Industries.

Mahindra avtalade igår om att köpa 33 procent av aktierna i Mitsubishi Agricultural Machinery för motsvarande drygt 200 miljoner kronor. Enligt vancouverdesi.com vill Mahindra med denna allians med Mitsubishi ”få hjälp att bli en betydelsefull aktör inom den globala lantbruksmaskinsindustrin”.

– Vi har haft ett decennielångt avtal med Mitsubishi i USA där deras produkter har spelat en viktig roll för Mahidras framgångar i det landet, säger Mahindra-vd:n Pawan Goenka enligt webbplatsen.

Mahindra är världens största traktortillverkare när det gäller antal maskiner och klart marknadsledande i Indien (som snart beräknas gå om Kina som världens folkrikaste land).

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail