Krim-krisen oroar västföretag

Krim-krisen oroar västföretag
Såväl i USA som Europa uppges maskintillverkare med verksamhet i Ryssland bekymra sig för utvecklingen i landet med anledning av annekteringen av Krim-halvön.

Tyska lantbruksmaskintillverkaren Lemken har tio procent av sin omsättning lokaliserad till Ryssland. 2010 byggde företaget en fabrik,  vilken sysselsätter 50 medarbetare, i närheten av ryska Kaluga.

– Vi är ganska bekymrade, säger företagets VD Anthony van der Ley till tidningen Westdeutschen Allgemeine Zeitung, enligt webbplatsen schweizerbauer.ch.

Krone, en annan tysk lantbruksmaskintillverkare, uppges av webbplatsen ”noggrant beakta situationen”. Företaget planerar ett eget fabriksbygge i Volga-regionen.

I USA skriver baltimoresun.com att landets ”företag och investerare bekymrar sig över de ekonomiska konsekvenserna av krisen i samband med Rysslands annektering av Krim”.

Bland de företag som omnämns i artikeln, med rubriken (fritt översatt) ”Retoriken kring sanktioner USA–Ryssland skakar företag och investerare”, finns Caterpillar och John Deere vilka båda har betydande affärer i landet.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt