Komatsu i skotartoppen

Komatsu i skotartoppen
Komatsu säljer bäst när det gäller skotare i Sverige. Av 78 sålda skotare under januari–april i år är 31 av Komatsus tillverkning.

Det var ifjol, 2014, som Komatsu gick om John Deere när det gäller nyregistreringar av skotare. Och varumärket fortsätter att stärka sin ställning som marknadsledare med 39,7 procent (33,6 under helåret 2014) av nyregistreringarna under årets fyra första månader.

John Deere är tvåa och håller sin marknadsandel, ja, till och med stärker den lite grann: 32,1 under årets första fyra månader jämfört med 31,2 räknat på helåret i fjol.

För Ecolog har det gått mycket bättre under de fyra första månaderna i år (6 nyregistreringar) jämfört med motsvarande period i fjol (1 nyregistrering).

De tre nämnda märkena är de som går bra i år jämfört med i fjol våras. Alla andra varumärken som skotarkartan.se redovisar i sin nya statistik minskar under januari–april i år jämfört med samma period förra året. Rottne är trea hittills i år och Ponsse fyra medan Ecolog glider in på en femte plats.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS