Kina: kraftig ökning av växellådstilllverkning

Kina: kraftig ökning av växellådstilllverkning
Kina ökar växellådstillverkningen med 36,6 procent från 2011 till 2012. Det visar en rapport som redovisas på transworldnews.com.

China Gear Industry Report 2012–2013 konstaterar att det i Kina under 2012 producerades 1,9 miljoner ton växellådor.

– Detta visar på Kinas stora efterfrågan på växellådor. Men det är samtidigt ett stort gap mellan  Kina och västvärlden när det gäller forskning och utveckling, produkternas prestationsförmåga etcetera samtidigt som riktigt avancerade produkter fortfarande måste importeras, heter det på webbplatsen.

Rapporten pekar ut tre stora kinesiska växellådstillverkare: Shaanxi Fast, Zhejiang Wanliyang Transmission och Jiangsu Pacific Precision Forging. Det sistnämnda företaget har vid sidan av GM och Volkswagen fått John Deere som en av sina mest betydelsefulla kunder.

Under kommande år, 2014, startar för övrigt lastbilstillverkaren Dongfeng (som även bygger traktorer) licenstillverkning av Volvos växellådor i Shiyan, 100 mil rakt söder om Peking. Volvo och Dongfeng bildade tidigare i år det gemensamma företaget Dongfeng Commercial Vehicles för tillverkning av medeltunga och tunga lastbilar.

– Man ska försöka göra så likt som möjligt den produktion vi har här, för att få rätt kvalitetsstatus på produkten, sa beredningschef Kenneth Andersson vid Volvos växellådsfabrik i Köping till bblat.se i våras.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS