Iranska traktorer för Afrika

Iranska traktorer för Afrika
Iranska traktortillverkaren Iran Tractor Manufacturing Company (ITMC) planerar bygga en sammansättningsfabrik i Tunisien. Företaget har stora förväntningar på den Nord- och Västafrikanska traktormarknaden.

Detta skriver Fars news agencys webbplats english.farsnews.com.

Arbete mellan det iranska företaget och den tunisiska partnern har fortlöpt i januari i år. De har sedan tidigare en preliminär överenskommelse om bygget av sammansättningsfabriken.

– Det slutgiltiga kontraktet kommer att signeras 28 februari. Tunisien kommer att betala projektet medan Iran kommer att förse landet med teknologi, säger vd:n för ITMC Ezzatollah Khazen på webbplatsen.

Enligt Ezzatollah Khazen har ITMC valt Tunisien eftersom man menar att det ger företaget bästa möjligheten att vara aktiv i Väst- och Nordafrika.

Iran har i sin tur fått sin traktorteknologi genom att Massey Ferguson startade en sammansättningsfabrik genom företaget ITMC 1976. Produktionen har varit lyckosam och har ökat för varje år sedan dess. Idag har fabriken den största metallgjutningskapaciteten i Mellanöstern.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS