I Indien säljs 500 000 traktorer om året!

I Indien säljs 500 000 traktorer om året!
Världens största traktortillverkare heter Indien. Här säljs 500 000 traktorer om året. I USA ligger försäljningen på 200 000 om året.

Siffrorna säger inget om totala antalet traktorhästkrafter som säljs i respektive land – där landar nog siffrorna lite närmare varandra. Men traktorförsäljningssiffran antyder att världens nästa största land vad gäller befolkningsstorleken 1,21 miljarder (närmar sig Kina som har 1,22 miljarder) är oerhört betydelsefullt för den globala maskinförsäljningen. Landet har fortfarande stor potential att utveckla sitt jordbruk eftersom lantbrukare i flera delar av Indien använder sig av ålderdomliga brukningsmetoder.

– John Deere har två traktorfabriker och en tröskfabrik i Indien. Enligt J B Penn, företagets chefsekonom, konstrueras alla företagets små och medelstora traktorer av John Deeres ingenjörer i landet. Företaget är den största traktorexportören från Indien till 69 olika länder, heter det på webbplatsen fool.com.

Agco äger närmare 25 procent av indiska företaget Tractor & Farm Equipment (TAFE). Företaget tillverkar Massey Ferguson-traktorer för inhemska marknaden men även för export. TAFE är den näst största traktortillverkaren i Indien efter Mahindra och har en 25-procentig inhemsk marknadsandel. Totalt tillverkar TAFE 150 000 traktorer om året, såväl för försäljning i Indien som för export.

Case New Holland, CNH, är också en storspelare på detta område i Indien. Nyligen tillverkades den 250 000:de traktorn i företagets fabrik i Uttar Pradesh. Företaget planerar som bäst för en investering på motsvarande 600 miljoner kronor i en fabrik för sockerrörsskördare och bomullsplockningsmaskiner.

– Indien hör till John Deeres prioriteringar när företaget siktar på att den årliga försäljningen ska landa på 50 miljarder dollar (motsvarande 325 miljarder kronor) 2018 heter det på webbplatsen.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt