Han har renoverat 27 John Deere!

Han har renoverat 27 John Deere!
Amerikanen Duaine Filsinger i Nebraska älskar att meka med gamla Jonnar. Han har renoverat 27 stycken och den senaste är en sällsynt John Deere 620 fruktodlingstraktor från 1958.

Enligt webbplatsen omaha.com hade den nedplockade 620:an stående i många år hemma i garaget i Clearwater i delstaten Omaha. När han fick kläm på att dessa maskiner värderades mycket högt av samlare – ja, till motsvarande närmare en halv miljon kronor – satte han fart på renoveringen och sökte rätt på de delar som saknades.

Duaine har varit verkstadschef hos John Deere-återförsäljaren i Clearwater men är nu pensionerad. Som pensionär har han fortsatt syssla med det han gillar allra mest: meka med gamla Jonnar! Idag gör han det i sitt eget verkstadsföretag Filsinger Repair & Deere Shed.

Han är aktiv i Cornhusker Two-Cylinder Club som startades i slutet av 1980-talet och arrangerar en årlig traktorträff där Duaine varje år har med en nyrenoverad maskin, skriver webbplatsen.

Han är rätt nöjd med sin egen omfattande John Deere-samling men skulle inte ha något emot att även äga en Waterloo Boy, enligt omaha.com.

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
ANNONS