Goda utsikter för gruvmaskiner till 2017

Goda utsikter för gruvmaskiner till 2017
En årlig efterfrågeökning på 8,6 procent till och med år 2017. Det gäller gruvmaskinindustrin i världen. Reportlinker.com refererar till rapporten som spår denna utveckling de närmaste åren: Freedonia industry study.

Webbplatsen skriver att det kortsiktigt kan uppstå minskad efterfrågan men att det generellt fram till och med 2017 blir en stadig årlig uppgång på 8,6 procent till en totalsumma på motsvarande närmare 900 miljarder kronor.

Det är den glupska – som det heter på webbplatsen – efterfrågan på mineraler i Kina, Indien och flera andra utvecklingsländer som driver denna efterfrågan. Det är framförallt maskiner Kinesiska företag som blir de stora köparna av gruvmaskiner. Andra länder där efterfrågan blir stor är Brasilien, Indien, Australien, Chile, Indonesien och Peru, heter det i rapporten enligt reporterlinker.com.

Rapporten anger speciellt att gruvföretagen tittar på möjligheterna att bryta de stora fyndigheterna av bauxit, koppar och järnmalm i Central- och Sydamerika.

Rapporten tror också på en återhämtning vad gäller kopparpriset som legat lite lägre under 2012 och 2013 på grund av överkapacitet. Detta kommer också att öka på efterfrågan på gruvmaskiner för denna typ av gruvbrytning.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt