Gigantisk Grålle-auktion på lördag!

Gigantisk Grålle-auktion på lördag!
Engelske traktorsamlaren och -renoveraren Paul Rackham auktionerade ut merparten av sin samling i september. På lördag är det dags för hans Grålle-avdelning att gå under klubban!

Hela 73 traktorer och ett 100-tal redskap passande till Grållar säljs på auktion på Paul Rackhams  ställe i Roudham intill Thetford i Norfolk, nordöst om London.

Till rariteterna på denna auktion hör en Grålle-grå Land Rover från 1953 som lär ha använts även av Harry Ferguson själv för att dra en trailer med Grålle på till maskindemonstrationer!

Enligt webbplatsen thetfordandbrandontimes.co.uk så ses detta som en av de mest kompletta Ferguson-samlingarna av traktorer och redskap i hela världen. Den kända brittiska auktionsfirman Cheffins är med och håller auktionen. Maskinerna inkluderar, enligt webbplatsen, Harry Fergusons tidiga samarbeten med David Brown och Henry Ford över hans egna TE 20-modeller till Massey Ferguson-traktorer.

Auktionsvärdet av denna samling uppskattas bli motsvarande cirka 5,25 miljoner kronor.

När Paul Rackhams övriga veterantraktorer såldes i september inbringade auktionen motsvarande närmare 20 miljoner kronor.

Klicka här så kan du kolla alla maskinerna!

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail