G först ut i ny Valtrageneration

G först ut i ny Valtrageneration

G-serien är första traktormodellen i femte generationens Valtra traktorer. Samtidigt är det en helt ny modellserie som storleksmässigt ligger mellan de populära A- och N-serierna.

G-serien är den första traktorn i effektklassen 100-140 hästkrafter som erbjuder SmartTouch, liksom full tillgång till utrustning för precisionsodling. Det populära SmartTouch-armstödet finns nu på alla Valtra-traktorer i effektklassen 100-400 hk.
G-serien finns i fyra modeller med namn som representerar antalet hästkrafter, G105, G115, G125 och G135. Alla modeller är utrustade med Boost, som kan ge upp till 145 hästkrafter i den största modellen.

Valtra Connect telemetri är standard på Versu-modellerna i G-serien, medan kraftfull lastkännande hydraulik är standard på Active- och Versu- modellerna. Den nya G-serien finns i fyra utföranden: Basic, Comfort, Technology och Technology Pro.
Valtra G-serien är framtagen för att klara frontlastararbeten, sikt och komfort har varit viktigt i designarbetet. Den har frontlastarinfästning integrerad i chassit, hydraulikassistent som automatiskt ökar motorvarvtalet och möjligheten att samtidig använda av upp till tre olika frontlastarfunktioner.
G-serien har en hytt med 5.7 m2 glas, inklusive 0.35 m2 panoramaglastak. Hytten är utrustad med hyttfjädring, uppvärmda speglar, luftkonditionering, golvfläkt med värme och USB-laddningspluggar som är tillgängliga tillsammans med extra eluttag

Valtra G-serien. Foto: Valtra.

För skogsarbete kan G-serien utrustas med smala stänkskärmar, bränsletank av stål, polykarbonatglas, skogsdäck, vridbar förarstol och takbåge. Det extra ljuspaketet har fyra arbetsbelysningar framtill och sex baktill, som slås på automatiskt vid backning.
G-serien har en 24F+24R växellåda med fyra grupper och sex snabbväxlar. Växlingarna mellan B- och C-grupp och mellan C- och D-grupp sker automatiskt. Parkeringsbromsen integrerad med fram-backspaken. Den långsammaste arbetshastigheten med krypväxel är 120 meter per timme, vilket passar grönsaksodlare.
På Versu-modeller kan man manövrera med enbart körspaken. Hill-hold-funktionen håller traktorn stilla vid start i backe utan att du behöver använda bromsen.

HiTech-modellerna har ett hydraulsystem som levererar 100 liter per minut, medan Active- och Versu-modellerna har lastavkännande hydraulik som ger 110 liter per minut. Upp till fyra hydraulventiler finns tillgängliga både fram och bak. Versu-modeller finns med upp till fem bakre ventiler och upp till fyra ventiler framtill.

G-serien drivs av en 4-cylindrig 4,4-liters AGCO Power-motorer. Motorn är kompakt vilket möjliggör en låg front. Motorn uppfyller steg V-utsläpp utan recirkulation av avgaserna. Motorn har elektronisk wastegate och 1600 bar Bosch common rail-insprutning.
Serieproduktionen av G-serien har börjat och den är tillgänglig direkt. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Aktuellt